IJsbaan is en blijft gesloten i.v.m. Corona

Beste leden,

Na intensief overleg binnen het bestuur en met de gemeente Leiden, hebben we met pijn in het schaatshart moeten besluiten om de ijsbaan gesloten te houden tijdens de komende vorstperiode.

Als leden hebben jullie het recht op een veilige ijsvloer. We hebben hier onze uiterste best voor gedaan. Vanaf midden december lag er een strak Coronaplan bij de gemeente voor het geval er ijs zou komen. Er vond intensief overleg plaats rond het plan en extra eisen werden toegevoegd. De eisen waren vooral gericht op veiligheid voor de schaatsers en de vrijwilligers, traceerbaarheid (on-line reserveringssysteem) en controleerbaarheid rond de te enthousiaste schaatsers.

Daarnaast bleek dat veel zusterverenigingen gesloten bleven. Ondanks dat de ijsbaan alleen toegankelijk zou worden voor leden, werd de kans op escalatie en oncontroleerbaarheid te groot geacht. Ook is besloten de ijsbaan leeg te laten lopen om te voorkomen dat toch nog te enthousiaste schaatsers de baan betreden.

De mate van verantwoordelijkheid welke bij de ijsvereniging werd neergelegd en het pakket van eisen was naar onze mening te groot. Daarnaast heeft ook de opkomst van de Britse Corona variant en de gezondheid van schaatsers, bestuur, commissieleden en vrijwilligers bijgedragen aan de beslissing.

We beseffen dat dit teleurstellend is aangezien dit het enige verzetje is wat in deze tijd kan. Nu we een keer kunnen schaatsen, gaat het niet. Het is spijtig maar beter voor het algemeen belang.

Het bestuur