Actueel

11 januari 2024

Donderdagochtend is de baan om 10.00 u geopend. Rond het middaguur ging het boven 0 en ging de baan hard achteruit.

Er zijn nog wat mensen die in de ochtend en lunchpauze hebben kunnen schaatsen maar vanaf 14:00 is het over.

Toch 2 dagen ijs gehad in dit opwarmende klimaat.

10 januari 2024

De goede vorst en de wind hebben gezorgd voor een supersnelle aangroei van ijs. Vanochtend de baan gemeten. Boven verwachting was deze inmiddels 5 cm dik welke voldoende is voor een prachtige schaatsmiddag. Nadat de schoolkinderen een heerlijk schaatsmiddag hebben gehad, is het nu aan de grotere jeugd om vanavond een rondje te maken. Om 17:00 is het ijs goed genoeg bevonden en kan er geschaatst worden tot 21:30. Donderdagochtend gaat de baan om 10.00 u open tot de dooi intreedt. 

08 januari 2024

Vandaag een ijskoude dag. Zowel s nachts als overdag onder 0. Het vliesje van gisteravond is aangesterkt. Met de Noordoosten wind erbij een goed scenario voor een mooie baan. Het kleine beetje stuifsneeuw waaide over de baan en bleef gelukkig niet op 1 plek liggen. De komende dagen kijken we elke dag van uur tot uur hoe de baan erbij ligt.

07 januari 2024

Overdag vandaag nog boven nul maar de temperatuur zakt snel -2 om 22.00 uur. Komende periode houden we de temperatuur en de status van de baan goed in de gaten. Een eerste vliesje is al gevormd...

18 december 2022

De ijsbaan is open vanaf 9:00u.

Na een heerlijke schaatsdag de ijsbaan vervroegd moeten sluiten ivm de ijzel. 

17 december 2022

Het is zover...na veel wikken en wegen is besloten om morgenochtend de ijsbaan open te laten gaan vanaf 9:00u

Vandaag is er 4.2 cm gemeten wat nog net even te kort is, het minimum is 5 cm en met nog een nacht vorst in de voorspelling, is besloten om de baan vandaag nog te sparen.

16 december 2022

Deze ochtend ijzel en glad, de ijsbaan is wat bobbeliger maar de eerste stappen kunnen erop gezet worden. De voorzitter en de ijsmeester hebben het ijs gevoeld, belopen, gemeten: 3.5 cm. Dat is te weinig om open te kunnen gaan. vanaf nu is het dagelijks bepalen waar we staan en of we open kunnen. Maandag wordt er dooi voorspeld, er wordt geprobeerd een schaatsmogelijkheid te bieden dit weekend.

14 december 2022

Twee dagen goede vorst, geen wind, geen sneeuw hebben gezorgd voor een strakke fantastische baan. Nu hopen dat het nog een paar dagen aan kan houden maar de voorspellingen laten oplopende temperaturen zien. 

07 februari 2021

De sneeuw heeft zijn intrede gedaan. Samen met de harde wind is het koud en guur. De ijsbaan is een modderpoel met een laag sneeuw erop...triest maar helaas.

06 februari 2021

Helaas heeft de ijsvereniging moeten besluiten de ijsbaan gesloten te houden voor onze gezondheid. De kans op escalatie en de mate van verantwoordelijkheid is te groot geacht. Ook is besloten uit voorzorg de ijsbaan leeg te laten lopen. Klik hier voor meer informatie.

05 februari 2021

De ijsvereniging heeft het Coronaplan aangepast na overleg met de gemeente en gaat opnieuw in overleg

04 februari 2021

De ijsvereniging onderzoekt op dit moment met behulp van het Coronaplan of openstelling mogelijk en verantwoord is tijdens de voorspelde ijsperiode. 

24 januari 2019

Rond het middaguur de ijsdikte gemeten. Helaas 3 cm en broos ijs. We zullen moeten wachten op de volgende ijsperiode.

23 januari 2019

De sneeuw is gekomen en heeft de baan geen goed gedaan. Vanochtend gelukkig al veel sneeuw weg. Nu weer vorst voorspelt. We bekijken het van dag tot dag...

21 januari 2019

Vannacht is het -8 geweest is onze regio! Dat is veel belovend, nu maar hopen dat de sneeuw wegblijft. Morgen komt de commissie bij elkaar om de stand van de baan en de voorbereidingen te bespreken. 

20 januari 2019

De vrijwilligers zijn al aan de gang voor een eventuele schaatsperiode. De baan wordt goed in de gaten gehouden. 

19 januari 2019

IJsbaan ligt er mooi bij, na 1 nachtje vorst al een mooi vlies. Nu hopen dat de koude doorzet.  Weersvoorspellingen zijn grillig. Dagelijks worden de sites in de gaten gehouden en gekeken hoe de baan erbij ligt. De sneeuw die dinsdag voorspelt is, kan wel eens roet in het eten gooien. Het wordt een spannende tijd

18 november 2018

Nieuwe opzet van de website is live. Mocht u vragen hebben? email naar secretaris@ijsbaanstevenshof.nl

04 maart 2018

Vannacht is het regenfront binnengedrongen, de dooi is definitief ingezet. Het was weer een gezellige schaatsperiode. Iedereen bedankt voor de belangstelling en tot ziens tijdens de volgende ijsperiode.Na 3 dagen schaatspret is het nu toch echt over. Van de winter naar het voorjaar in een weekje tijd, op naar de warmte. Dank voor uw belangstelling en gezelligheid. Tot de volgende ijsperiode!

03 maart 2018

Vandaag gaan we weer open vanaf 09:00 uur. We bekijken gedurende de dag hoe de baan zich houdt en besluiten gaandeweg de dag tot hoe lang de baan open blijft. Wil je nog even schaatsen, kom dan op tijd! De dooi deed zijn werk maar het was mogelijk de hele dag de schaatsen. In de namiddag werd de baan zacht en later tegen de avond vroren die stukjes aan en was het niet meer te doen. De laatste dag schaatsplezier is goed afgesloten met een drankje in het clubhuis.

02 maart 2018

Gisteren de hele dag de baan open kunnen houden. En veel mensen hebben de koude getrotseerd en de ijzers onder gebonden. De eerste echte schaatsdag in de nieuwe accommodatie. Een mijlpaal voor de vereniging. Vandaag gaan we weer open vanaf 09:00 uur. Het werd een gezellige schaatsdag. Vrijwilligers van het CDA hebben de ijsvereniging geholpen in de middag zowel achter de kassa als achter de bar. Waar voor onze hartelijk dank. In de loop van de dag werd het iets boven nul en dat deed de baan geen goed. Helaas hebben we moeten besluiten de baan om 18:00 dicht te doen. Sorry werkende jongelui...

01 maart 2018

Vanochtend gemeten en het ijs is tussen de 4,5 en 5,5 cm. Met een temperatuur van -6 is dat voldoende om open te gaan.  De eerste schaatsers meldde zich al tijdens het meten. De kracht van het internet. Met een snijdende oosten wind, is het wel erg koud. Maar binnen staat de koffie, thee, chocolade melk,erwtensoep en gluhwein klaar om op te warmen.  Succes met de eerste slagen op het ijs!

28 februari 2018

Er wordt druk gewaakt en er komen regelmatig mensen langs om zelf even te bekijken hoe de baan erbij ligt. De ijsmeester heeft de ijslaag gemeten: 3,5 cm. Er is 5 cm minimaal nodig om open te gaan. De sneeuw die vandaag gevallen is doet de baan geen goed. Morgenochtend wordt er gemeten en gaan we bekijken wat te doen: open of niet? Wellicht moet de doelstelling om donderdag open te gaan bijgesteld worden. De ijsbanen in de regio die open zijn gegaan, zijn ook weer na een paar uur dicht gegaan. Het blijft een moeilijke beslissing voor de ijsmeesters. Houd de website in de gaten!

26 februari 2018

Vanavond de tweede voorbereidingsvergadering gehad. Er wordt doorgegaan met waken. De ijsmeester heeft geprobeerd het ijs op te gaan maar het bleek toch nog zwak, er is 6 cm nodig om de mensen massa aan te kunnen. Er is toch nog meer vorst nodig dan verwacht. Morgen wordt er gemeten maar de doelstelling is nu om donderdag open te gaan. Maar niets zo veranderlijk dan het weer. Houd de website in de gaten!

22 februari 2018

Vanavond de eerste voorbereidingsvergadering gehad. Van het weekend wordt er gewaakt. Maandagavond verder met de voorbereidingen. We houden de weersverwachtingen goed in de gaten.

06 februari 2018

Vannacht heeft het goed gevroren en de ijskoorts komt op.Vandaag heeft het Leidsch Dagblad een interview gehouden en foto's gemaakt. We hebben nog wel wat vorst nodig, voordat we erop kunnen. De baan ligt er wel prachtig bij.

22 januari 2017

Zondagochtend is de ijsdikte bepaald maar er is weinig aangroei, een goede 4 cm. Gezien de staat van het ijs, is het advies alleen kinderen tot 12 jaar op de baan te laten gaan.  We hebben tot 17:00u van het ijs te genieten.  In een heerlijk winterzonnetje hebben de kinderen de eerste slagen op natuurijs kunnen zetten.

21 januari 2017

Op zaterdag was de ijsdikte 4 cm en met de dooi, was het niet genoeg om open te gaan.

20 januari 2017

Momenteel trekt de vorst over ons land met als resultaat 3,5 cm ijs. We kijken dagelijks hoe de baan erbij ligt en wat de voorspellingen zijn. Het wordt spannend de komende dagen of de 5 cm gehaald gaat worden.

17 januari 2017

Het wordt spannend, wat gaat het weer de komende dagen doen? Nog 2-3 dagen van deze vorst en we zouden kunnen schaatsen.

28 december 2015

Al een paar jaar geen ijs, nu de warmste kerst ever...laten we hopen dat er nog wat kou in 2016 komt.

26 januari 2013

Vandaag de laatste schaatsdag. De baan gaat om 10 uur open en dan is het kijken, bidden en wachten tot de dooi zijn intrede doet. We hopen vandaag er nog een leuke en gezellige schaatsdag van te kunnen maken. Van uur tot uur werd de buienradar geraadpleegd en de thermometer gecheckt. De dooi kwam (nog) niet en dus was de laatste schaatsdag ook nog een volledige schaatsdag.

25 januari 2013

Vrijdagochtend waren wederom de leerlingen van het Leonardo college s morgens vroeg op de schaats. In de middag was het beurt aan de leerlingen van basisschool de Zwaluw Ook deze kinderen hadden een prachtige zonnige schaatsmiddag. In de avond was het druk met vooral de opgeschoten jeugd. Nu geen huiswerk en school de andere dag dus lekker lang schaatsen. ook de ouderen kwamen het weekend inluiden onder het genot van een drankje.

24 januari 2013

Donderdagochtend werd het spits afgetrapt door de leerlingen van het Leonardo college. Om half 9 s morgens mochten zij al op de schaats. In de middag was het een drukte van beland. Eerst kwamen de leerlingen van basisschool t Klankbord gevolgd door de kinderen van de Anne Frank school. De kinderen hadden een prachtige zonnige schaatsmiddag. Veel kinderen gingen en even naar huis en kwamen na school tijd weer terug. 

23 januari 2013

De baan is aardig opgeknapt. Vanmiddag wordt er mooi winterweer voorspelt dus een gezellige schaatsdag. Het was druk op de woensdagmiddag. Veel kinderen kwamen uit school vandaan de schaatsen onder binden. Morgen hebben veel kinderen hun gymles op de schaats.

22 januari 2013

Gisteravond is er met man en macht gewerkt om de baan sneeuw vrij te maken. Met als resultaat dat er vanmiddag toch weer geschaatst kan worden. Vanaf 15:00 u is de baan geopend. Vanavond kwam de Docos B selectie trainen, er werd hard geschaatst en er was volop bekijks. De baan was voor het eerst s'avonds geopend en de jeugd heeft hier gretig gebruik van gemaakt.

21 januari 2013

In verband met de grote hoeveelheid sneeuw en de relatief hoge temperatuur kan er vandaag helaas niet geschaatst worden. Vanmiddag en vanavond is er met alles wat voor handen was de sneeuw van de baan gehaald. Vrijwilligers hartelijk dank hiervoor! De dikte en stevigheid van het ijs bleek voldoende om met de tractor op het ijs te kunnen. Nu hopen dat het vriest vannacht zodat de baan weer wat in stevigheid kan groeien.

20 januari 2013

Het vervroegd moeten sluiten en de baan wederom heeft ervoor gezorgd dat er een prachtige strakke stevige baan lag deze morgen. Maar de weersvoorspelling waren slecht, sneeuwval in de middag. En de profeten hebben gelijk gekregen, vanaf 1 uur begon het te sneeuwen. Lichte sneeuw maar veel lichte sneeuw is toch weer een pak. De ijsbaan is nog niet stevig genoeg om met de tractor de sneeuw te verwijderen. Dus vegen? Er worden ook over alternatieven gedacht zoals blazers. (Een helikopter zit er helaas niet in...) Dat is de uitdaging voor morgenochtend...hoe krijgen op de snelste manier we de sneeuw weg. Morgenmiddag na schooltijd kan er weer geschaatst worden.

19 januari 2013

Na wikken en wegen is besloten de ijsbaan te openen (4,5 cm is geen overvloed). Het vele werk van met name de heren Fokker heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn nog wat zwakke punten, deze zijn afgezet op de baan. De baan vraagt nog enige aandacht dus zal er wederom gespoten worden met water dit betekent dat er vanavond niet geschaatst kan worden. Helaas hebben we de baan vervroegd moeten sluiten om te zorgen dat er de rest van de week ook geschaatst kan worden. Daarna is de baan wederom onder water gezet. Er is goede nachtvorst voorspelt dus morgen weer een mooie baan.

18 januari 2013

Er is nog geen beslissing wanneer de ijsbaan geopend wordt. Vanmiddag zal er water gesproeid worden en vanavond wordt gekeken wanneer open te gaan.De beperkte vorst en lichte sneeuw zijn spelbrekers... Vanavond het ijs gemeten, dat was nog niet voldoende. Op dit moment kunnen we nog geen openingstijden melden. Morgenochtend wordt er opnieuw gemeten of de ijsbaan nog zaterdag open kan. Streven is minimaal op zondag open te gaan.

17 januari 2013

Vanochtend tikte het kwik -10 C aan. Vanmiddag heeft de ijsmeester over de baan gelopen. De kwaliteit van het ijs is niet best. Vanavond wordt er besloten wat verder te ondernemen om de ijsvloer te verbeteren. 

16 januari 2013

Gedurende de nacht is er water op/in de ijsbaan gepompt. Dit heeft ervoor gezorgd dat het grootste gedeelte van de sneeuw gesmolten is. Met de strenge vorst van vanochtend erbij, lijkt het de goede kant op te gaan. De ijsbaan krijgt nu een dag rust om aan te sterken. De kans dat we open kunnen van het weekend wordt groter.Vanmiddag was de sneeuw gesmolten, de dikte was zo'n 3 cm maar wel bros sneeuwijs. Dat is nog niet voldoende. Morgen wordt er geprobeerd de toplaag van de baan te verbeteren door de sproeien.

15 januari 2013

Vannacht is er veel sneeuw gevallen, heel veel. En dat komt niet ten goede van het ijs. Met water op de baan wordt gepoogd de sneeuw te doen laten verdwijnen. Morgenochtend kijken we weer verder maar het wordt een uitdaging.

14 januari 2013

Vandaag komt de commissie voor het eerst bij elkaar om voorbereidingen te treffen. Er wordt weer gewaakt en de vingers worden gekruist.

13 februari 2012

De dooi kwam, zag en overwon. zo plotseling er deze keer ijs was, zo plotseling was het ook weer weg. Koning Winter bedankt voor de ijsvloer en de winterpret die we toch nog even kort maar krachtig mochten beleven. Het aandenken wat ik de komende weken nog mag dragen, had echt niet gehoeven...

12 februari 2012

Een laatste schaatsdag, niet zo mooi weer als de zaterdag. Voorlopig de laatste keer dat de ijzers ondergebonden konden worden. Zondagavond om 18:00u was het klaar met de ijspret.

11 februari 2012:

De dooi staat voor de deur dus vandaag en morgen nog een schaatsweekend en dan op naar de lente? We zullen het zien. De tractor lekte olie daardoor kon de baan niet meer geprepareerd worden zo als anders

10 februari 2012

Waarschijnlijk gaat het dooien van het weekend en dus waren er verschillende scholen die van de ijspret wilde genieten. In de ochtend was het de beurt aan de Stevenshof school en in de middag aan 't Klankbord. Ook waren er nog 2 klassen van het Leonardo College en een klas van de Basisschool de Marke. Al met al 500 kinderen die genoten van ijs, zon en warme choco!

09 februari 2012

Vanochtend vroeg voor de reguliere openingstijden heeft het Leonardo College wederom ijshockey wedstrijdjes gespeeld, 1 dames partij en 1 heren partij. Verder kwam op de donderdag de basisschool leerlingen van de Zwaluw schaatsen. 'sAvonds kwam de Band of Liberation spelen. Ondanks de koude vingers wisten de muzikanten de juiste noten te laten klinken en was er een gezellig sfeertje op de ijsbaan.

08 februari 2012

Vanochtend vroeg voor de reguliere openingstijden heeft het Leonardo College met de High School Hockey klas, ijshockey wedstrijdje gespeeld in plaats van veldhockey. In de middag, toen de kinderen vrij waren was het weer een drukte van belang. Het zonnetje besloot ook nog door te komen, dus een heerlijke middag op het ijs.

07 februari 2012

Vandaag hebben de kinderen van de basisschool Anne Frank en het Leonardo College geschaatst. S middags is het ANP komen filmen en heeft dit gepubliceerd. Klik hier voor het filmpje.

06 februari 2012

Vandaag komen de kinderen het Leonardo College schaatsen. Prachtig mooi zonning en wind stil op een supermooie baan. Dus zaalhockey op het ijs was een prima gymles!

05 februari 2012

Zondag iets bewolkt maar Leidsche Leen laat het zonnetje wel schijnen. Wederom goede vorst en met een compleet sneeuwvrije baan, wordt het weer knallen op de ijzers.Het was beredruk maar ook beregezellig op de ijsbaan. Op de meezingers van Leidsche Leen en onder het genot van de oer-hollandse erwtensoep en chocolademelk leek het wel Tirol in Leiden. Dank aan de vele vrijwilligers die zich hebben ingespannen om een ieder van zijn natje en droogje te voorzien en te zorgen voor een perfecte baan. Klik hier voor foto's

04 februari 2012

Vandaag een zonovergoten dag, wel heel wat beter dan een sneeuwovergoten dag. Een ideale dag om te schaatsen.  Vannacht heeft het maar liefst -17 graden gevroren!!. Dit is echt Siberisch. In de Flevopolder is het tegen de -23 geweest. Het was een prachtige schaatsdag, geen wind, volop zon maakt het een wintersportdag. Veel mensen kwamen dan ook de ijzers onderbinden. Voor velen was het weer even geleden en dat was wennen op die gladde dingen. Gelukkig was er de koek en zopie om weer op krachten te komen.Een ontspannen maar drukke dag op de ijsbaan. Klik hier voor foto's

03 februari 2012

Vandaag is het zover, de ijsbaan gaat open vanaf 13:00u. Het ijs ligt er prima bij en met een temperatuur van - 9 C vannacht is de ijsvloer nog dikker geworden. En wat de sneeuw gaat doen, we zullen het merken in de loop van de dag.En dat er sneeuw kwam dat hebben we gezien, een hele lading helaas. Op het moment dat de ijsbaan open ging, ging ook de hemel open. Er is veel werk verzet om de baan sneeuwvrij te maken. Toch waren er veel mensen die de sneeuw getrotseerd hebben en de schaatsen hebben ondergebonden. Niet alleen de sneeuw zorgde voor een niet zo vloeiende start, ook 1 van de lichtmasten en 1 van de geluidsboxen liet ons in de steek. Als klap op de vuurpijl kreeg de tractor 's avonds bij de preparatie van het ijs ook nog een lekke band tijdens het sneeuwschuiven. Al met al een start met horten en stoten maar des al niet te min toch weer een ouderwets gezellig sfeertje! Klik hier voor foto's.

02 februari 2012

De baan ziet er prachtig uit. Het echte winterweer met een score van - 7 C draagt zijn steentje bij. Morgen open? Vanavond weten we meer...Met een ijsdikte van 6 cm is de ijsvloer goedgekeurd! Morgen kan er vanaf 13:00 geschaatst worden. Dus het weekend inluiden op de schaats.

01 februari 2012

Het kleine beetje sneeuw op de baan is bijna weg + een temperatuur van - 6 C deze ochtend is positief voor de ijsaangroei. Vanmiddag de eerste voorbereidingen in de kantine... Er zijn inmiddels 9 followers op Twitter. Wil je de meest actuele situatie op de baan, follow mee!

31 januari 2012

Een klein beetje sneeuw op de baan is jammer maar het is gelukkig minimaal. De temperatuur van -4,5 C deze ochtend is veel belovend. Vanaf vandaag zal er gewaakt worden op de ijsbaan. Ook IJsbaan Stevenshof heeft een eigen Twitter account, Follow Us!!

30 januari 2012

Een klein beetje sneeuw deze ochtend en de temperatuur rond het vriespunt, nog even geduld. Koning Winter heeft al iets van zijn karakter laten zien, we wachten af wat hij nog meer te bieden heeft... Vanavond een eerste bespreking over de voorbereidingen. Donderdagavond komen we wederom bij elkaar en zal er bekeken gaan worden wanneer de ijsbaan open kan gaan. Of dat vrijdag al wordt of van het weekend, we zullen zien!

29 januari 2012

Moeder Natuur zei tegen Koning Winter: "Vorig jaar heb je het wel bont gemaakt met al je sneeuw." Waarop Koning Winter zei: "Maar daar ben ik voor, sneeuw, koude, vorst." Moeder Natuur reageerde: "Maar het was te veel, Koning Winter, de mensen klaagden. Voor straf mag je dit seizoen niet je winterse krachten laten zien, anders zal ik ze van je ontnemen en zelf de regie weer in handen nemen." Koning Winter was teleurgesteld maar hield zich aan de woorden van Moeder Natuur. Moeder Natuur had gezien hoe goed Koning Winter zich hield aan haar woorden. Ook zag ze dat mensen eigenlijk wel verlangde naar een beetje winter. En zoals Moeder Natuur is, streek ze over haar hart en liet Koning Winter bij haar langs komen. "Lieve Koning Winter, je hebt laten zien dat je van goede wil ben. De mensen missen je winterse karakter, dus Koning Winter je mag dit seizoen toch nog laten zien hoe mooi de winter kan zijn. Succes", zei ze. Koning Winter was door het dolle heen en beloofde Moeder Natuur de schoonheid van de koude en vorst te laten zien. Hij waarschuwde de mensen dagen van te voren zodat de buitenkranen afgetapt, de planten bakken afgedekt, de kratten bier en waterpompen binnen gezet konden worden....Koning Winter doe je best!!

26 december 2010

De afgelopen week heeft het hard gevroren maar nog meer gesneeuwd. Dit zorgt dat het ijs erg slecht is. Helaas kunnen we niet open.

 05 december 2010:

De dooi is over het land getrokken. En ja dan ligt het ijs in brokken. Helaas even geen schaatsen meer. We kijken uit naar de volgende keer.

04 december  2010:

Nog meer sneeuw... maar er wordt geveegd vanochtend. Dan kan er weer geschaatst worden. De weersvoorspelling voor vandaag is OK. We gaan ervan uit dat we  van 10:00u tot 21:00u door kunnen blijven schaatsen. We hadden toch een leuke baan gekregen door uren met de tractor de sneeuw weg te vegen. De schaats en sneeuwpret heeft de hele dag geduurd. Sint had zelfs 2 zwarte pieten langs gestuurd. We zullen over de volgende vorst gaan dromen. Laat het heerlijk avondje nu maar komen.

03 december 2010:

Nog voor sinterklaas was de eerste schaatsdag een feit, wel erg vroeg maar wel leuk. De kwaliteit van het ijs van niet super vandaar dat de entree gratis was. Vanaf 13:00u tot 21:00u is er geschaatst. De helft van de baan was schoongeveegd en de andere helft was gisteren te slecht om te vegen maar was na de nachtvorst van bijna -10 toch sterk genoeg om te betreden. Later in de avond nog meer sneeuw, dit was niet bij te schuiven dus morgenochtend wordt er hard gewerkt de baan schoon te maken. Klik hier voor foto's.

02 december 2010:

Oh oh wat een sneeuw vandaag, da's niet goed! Er is vanavond geschoven aanvankelijk met de tractor maar dat was geen succes, daarna met de hand...maar....de kwaliteit van het ijs is niet best. Er is slechts een gedeelte van de baan beschikbaar. Toch gaan we het proberen, morgen vanaf 13:00u kan er geschaatst worden.

01 december 2010:

Wat is het koud vandaag, berekoud! Dat kunnen we goed gebruiken. De ijsbaan ziet er een stuk beter uit. De voorspellingen voor vandaag en morgen zijn ook goed met -7 'snachts en overdag -5! Zoals het er nu naar uitziet gaat de ijsbaan vrijdagmiddag open.

30 november 2010:

Vannacht heeft het niet echt hard gevroren en er ligt een klein laagje sneeuw op het ijs. De ijsmeester zal vandaag gaan peilen hoe dik het ijs is en bekijken wanneer er geschaatst kan worden. De sneeuw heeft er voor gezorgd dat de ijsban er niet optimaal bij ligt maar we houden moed.

29 november 2010:

Deze keer begint het seizoen wel erg vroeg. Nog voor de ledenvergadering zijn de eerste voorbereidingen een feit. Er wordt momenteel gewaakt en de weersvoorspellingen zijn ijstechnisch gesproken goed. We hopen later in de week open te gaan.

12 oktober 2010:

De eerste vergadering van het seizoen 2010-2011 heeft plaatsgevonden. De contributie wordt binnenkort bij u opgehaald.

04 maart 2010:

Er is besloten dat het ijsfeest geen doorgang zal hebben. Er was te weinig animo.

12 februari 2010:

De afgelopen dagen heeft koning winter weer zijn intrede gedaan. Helaas is er ook sneeuw gevallen wat er voorzorgt dat het ijs niet zo snel aangroeit als gewenst. Zaterdagmiddag zal opnieuw bekeken worden of/wanneer de ijsbaan open kan.

11 februari 2010:

De commissie is vanavond weer bij elkaar geweest en heeft besloten dat er zaterdag nog niet geschaatst kan worden.

09 februari 2010:

De vorst doet wederom zijn best. Het lijkt erop dat we weer een weekend vol schaatsplezier kunnen gaan beleven. De commissie komt vanavond bij elkaar om de eerste voorbereidingen te gaan treffen.

31 januari 2010:

De datum voor het bekend, 6 maart 2010! Feest wordt gehouden bij Camping Maaldrift, verdere info volgt.

26 januari 2010:

Het vriest hard, 's nacht -8 overdag -5 en toch is het maar voor een korte periode. Jammer maar we blijven het ijs volgen.

16 januari 2010

De dooi heeft gewonnen...er kan voorlopig niet worden geschaatst. Het is wachten op een volgende vorstperiode.

15 januari 2010:

Vanochtend al dik boven 0! Het wordt een spannende dag of de dooi echt zal winnen. Tot wanneer de ijsbaan openblijft is afhankelijk van temperatuur en hoe de ijsbaan hierop reageert. Vanmiddag om 13:00u hebben we toch moeten besluiten de baan te sluiten. De baan wordt geveegd en daarna is het even afwachten. Morgenochtend zal er bekeken worden of de baan open kan.

14 januari 2010:

Vandaag echt dik boven 0!De kwaliteit van het ijs het is niet zo best, besluit wanneer te sluiten wordt later definitief genomen. UIteindelijk is er ook 's avonds nog geschaatst en is de ijsbaan om 21:00 u dichtgegaan. Er komt weer vorst en morgen blijft het koud. We gaan er daarom ook vanuit dat er morgen de hele dag geschaatst kan worden.

13 januari 2010:

Van dinsdag op woensdag heeft het hard gevroren, alle werkzaamheden aan de baan hebben de vruchten afgeworpen en er lag ene prachtige baan. Woensdagmiddag zijn de kinderen vrij en dat heeft voor een gezellige drukte op de baan gezorgd. De voorspellingen zijn niet hoopgevend, de komende dagen zal er per dagdeel gekeken worden of de ijsbaan open kan en tot wanneer hij open blijft.

12 januari 2010:

Vanmiddag zijn de leerlingen van de basisschool 't Klankbord komen schaatsen. De baan houdt zich prima vandaar dat we vanavond open blijven, alleen het achterste gedeelte is afgezet. Vanavond wederom schuiven, vegen en scheuren bewateren zodat er morgen weer geschaatst kan worden.

11 januari 2010:

Vanochtend zijn de leerlingen van de basisschool de Zwaluw komen schaatsen. Vanmiddag is het boven 0, de kwaliteit van de ijsbaan gaat achteruit. Vandaar dat er besloten is de baan vanavond om 17:00 te sluiten. Vanvond zal er groot onderhoud gepleegd worden aan de baan.Hierdoor kan er dinsdagochtend vanaf 10 uur weer geschaatst worden.  

10 januari 2010:

Zondagmiddag was het DISCO schaatsen met Leidsche Leen!! Het was een drukke maar gezellige middag ondanks de sneeuw. De honderden bezoekers hebben genoten van ijs, sneeuw, muziek, zang en koek en zopie. De weersvoorspellingen zijn hoopvol en we gaan ervan uit dat er in ieder geval tot woensdag geschaatst kan worden.

09 januari 2010:

Op zaterdag zijn we vanaf 10 uur geopend tot half 10 en hopen op net zo'n heerlijke schaatsdag als gisteren. Het was een gemoedelijke schaatstdag, met een beetje sneeuw en een harde wind wat het erg koud maakte. Toch trotseerde vele schaatsers de kou hebben de ijzers ondergebonden.

08 januari 2010:

Het schuiven en bewateren van de baan en dan ook nog meer dan 7 graden vorst hebben er voor gezorgd dat de baan er goed bij ligt. We wensen de kinderen van de Anne Frank School veel schaatsplezier! Op vrijdag is er heerlijk geschaatst door jong en oud van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. TV west en het Leidsch Dagblad zijn langs geweest.

07 januari 2010:

Donderdagochtend 7 januari is besloten de ijsbaan vanmiddag vanaf 15:00u te openen. De voorspelde sneeuwval is niet gekomen. Daarbij heeft het toch nog 3 graden gevroren wat ervoor zorgt dat de ijsbaan er goed bij ligt. Vanmiddag kan er naar hartelust  worden geschaatst! Donderdag  is de ijsbaan open geweest van 15:00u -17:30u. De kwaliteit van het ijs liet het niet langer toe de baan open te houden. We hebben tenslotte nog een heel weekend voor de boeg. Daarom is er vanavond onderhoud aan de baan uitgevoerd. 

06 januari 2010:

Woensdagochtend 6 januari is besloten de ijsbaan nog niet te openen. Het achterste gedeelte is nog niet sterk genoeg. De voorspellingen zijn goed en graag willen we er een gezellig schaatsweekend van maken met een goede baan. Vandaar dat de ijsbaan nog wat extra tijd krijgt om aan te sterken. Vanavond komt de commissie bij elkaar voor de verdere planning.

05 januari 2010:

De kwaliteit van het ijs is niet voldoende om over te gaan tot het openen van de baan. Toch zijn de weersvoorspellingen hoopgevend. Op woensdagochtend 6 januari wordt het ijs opnieuw beoordeeld.

04 januari 2010:

De hevige sneeuwval en de hoge temperatuurvoorspelling voor dinsdag 5 januari maakt de openstelling van de ijsbaan onzeker.  Op dinsdagochtend wordt de kwaliteit van het ijs bekeken, en beslist of/wanneer de ijsbaan open kan gaan. 

03 januari 2010:

De afgelopen 2 nachten heeft het stevig gevroren. Op dinsdagochtend wordt de dikte van het ijs gemeten, mocht het voldoende zijn dan zal de baan dinsdagmiddag vanaf 15:00 u open gaan. We houden u op de hoogte!

29 december 2009:

De weersvoorspelling in de krant spreekt van diepvrieskou...dus wie weet binnenkort weer ijspret.

25 december 2009:

De dooi heeft echt zijn intreden gedaan, nu maar hopen dat de sneeuw snel van de baan verdwijnt.

23 december 2009:

Er is een baan geveegd op dinsdag 22 december en deze stond woensdagochtend vol met water. Woensdagavond vriest deze laag weer op, donderdagochtend wordt bekeken of de baan open kan.

22 december 2009:

De conditie van de baan is slecht, maar het is voorlopig de laatste dag voordat de dooi intreedt. Daarom gaan we het toch proberen en  is de ijsbaan vanaf 10 uur geopend. Wel is de entree gratis en zal in de loop van de dag beslist worden tot wanneer er geschaatst kan worden. Om ongeveer 14:00 uur begon het te regenen en is de ijsbaan gesloten.

21 december 2009:

Vannacht heeft het niet gevroren (zelf +4 C), pas in de ochtend zakt het kwik onder 0. Helaas ligt de baan er slecht bij door de dooi en de neerslag van vannacht en zal vandaag gesloten blijven. In de loop van de maandag is het weer gaan vriezen, de sneeuw die op de baan ligt, zorgt dat de baan er niet florissant bij ligt. Desondanks gaan we toch proberen dinsdagochtend 22 december te openen, dit zal in de vroege ochtend besloten worden.

20 december 2009:

Vandaag de eerste schaatsdag van dit seizoen. Het was een prachtige witte wereld MAAR voor de ijsbaan is die sneeuw een drama. Met man en macht is er gewerkt om een baan schoon te schuiven. Een ieder die hier aan meegewerkt hebt, hartelijk dank! Al met al kon er tot 17:00u geschaatst worden. Klik hier voor foto's.

19 december 2009:

Vanochtend is de dikte van het ijs gemeten, deze is 5 cm. Dit betekent dat de ijsbaan morgen open gaat. Vanaf 10 uur kan er volop geschaatst worden!!

18 december 2009:

De sneeuw van de afgelopen dagen komt de ijsbaan niet ten goede. Vanmiddag is de dikte van het ijs gemeten, deze is 3,5 cm, dat is te weinig om de baan te openen. Vannacht wordt er strenge vorst voorspelt, morgenochtend zal er opnieuw gemeten worden.

15 december 2009:

De commissieleden zijn vandaag bijeen gekomen om te bekijken wat de komende periode te gaan doen. Er is een waakschema opgesteld voor de komende dagen. Vrijdagmiddag zal er bekeken worden of de baan van het weekend open kan gaan.

30 november 2009:

De algemene ledenvergadering heeft vandaag plaats gevonden. Hierin is terug gekeken op een seizoen waarin er 2 weken naar hartelust geschaatst kon worden en waarin het 80-jarig jubileum van de vereniging gevierd is.

13 oktober 2009:

Vandaag heeft de eerste commissievergadering plaatsgevonden van het nieuwe seizoen. Alle commissieleden hebben de lidmaatschapkaartjes ontvangen en zullen binnenkort de jaarlijkse contributie komen innen. De algemene ledenvergadering wordt gehouden op 30 november 2009. Klik hier voor de agenda.

 30 juni 2009:

Vandaag heeft de laatste commissievergadering plaatsgevonden van dit seizoen. Tijdens deze vergadering was er goed nieuws te melden omtrent de verhuur van het clubhuis van de ijsvereniging. Er is een akkoord bereikt met de gemeente om toch door te mogen gaan met het ter beschikking stellen van het clubhuis.

 06 juni 2009:

Vandaag werd het 80-jarig bestaan van de ijsvereniging gevierd. Het was prachtig weer wat ook nodig was voor het buitengebeuren. In de ochtend hebben de commissieleden van de ijsvereniging er alles aangedaan om een gezellige entourage te creeren. Dit keer een ijsfeest op de dag met jong en oud was een leuke afwisseling. De kinderen op het springkussen, aan het voetballen of verstoppertje spelen, en de ouderen gezellig aan het bijpraten onder genot van een hapje en een drankje. Voor foto's klik hier.

31 mei 2009:

Nog een week en dan is het zover. Het 80-jarig bestaan van de ijsvereniging wordt gevierd op het grasveld van de ijsbaan. Voor meer info omtrent het ijsfeest klik hier. Laten we hopen op mooi weer.

08 april 2009:

Dit jaar bestaat de ijsvereniging 80 jaar. Dit wordt dit jaar gevierd middels een ijsfeest op de ijsbaan zelf maar dan midden in de zomer. Het precieze programma is nog bekend en zal binnenkort bekend zijn.

15 februari 2009:

Vannacht heeft het hard gevroren. Helaas is het maar 1 nacht en zijn de voorspelling niet hoopvol.

01 februari 2009:

Vandaag wordt er ook gewaakt. Het ijs is maar weinig aangegroeid maar de weersvoorspelling blijven grillig.

31 januari 2009:

De ijsdikte is gemeten maar de 2 cm is toch echt te weinig om open te gaan. Dit weekend kan er nog niet geschaatst worden. Wel zal er vanaf vandaag worden gewaakt.  De weersvoorspelling zijn grillig maar als het mee zit kan de baan  binnenkort open.

12 januari 2009:

De voorspelde dooi heeft zijn intrede gedaan. Zelfs 's nachts is het dik boven 0 gebleven met als gevolg grote plassen water op het ijs deze morgen. De ijsbaan zal gesloten zijn tot een volgende vorst periode.

11 januari 2009:

Ook vandaag was het weer een prachtige schaatsdag. Het zonnetje scheen volop en veel mensen besloten deze voorlopig vermoedelijk laatste schaatszondag van de ijspret te genieten. In de loop van de dag kwam de temperatuur al boven 0, de voorspelde dooi laat niet langer op zich wachten.

10 januari 2009:

Ook vannacht weer een goede vorst gehad. De baan ligt er prachtig  bij (zwart ijs) dankzij het onderhoud van gisteravond. In de middag was het Disco schaatsen. Leidsche Leen maakte er een waar feest van Klik hier voor foto's. Jong en oud kon in een heerlijk zonnetje meezingen met de bekende nummers.

09 januari 2009:

Het heeft 8-9 graden gevroren en de bomen waren voorzien van prachtig wit laagje rijp. De ijsbaan is vanochtend bezocht door de basisschool 't Klankbord en zij konden in een stralend zonnetje schaatsen. Vanmiddag zijn er weer veel ouders en kinderen na schooltijd komen schaatsen. De baan zal vanavond geveegd en besproeid worden zodat er zaterdag weer een spekspiegelgladde baan is vandaar dat de sluitingstijd is vervroegd naar 20:30u. Klik hier voor foto's

08 januari 2009:

Vannacht heeft het toch weer goed gevroren met als gevolg weer een mooie ijsbaan. De kinderen van de Anne Frank school kunnen vanochtend heerlijk aan de slag. Klik hier voor foto's In de loop van de dag werd het wat mistiger maar de het ijs bleef goed en dus kon er 's avonds laat geschaatst worden.

 07 januari 2009:

Vanochtend was het al direct boven 0. De scholen die in de ochtend kwamen schaatsen konden nog op de baan terecht maar rond het middaguur (5+ graden) werd het ijs te zacht en ontstonden er plassen op het ijs. Helaas moest de ijsbaan vanmiddag dicht. Toch wordt er weer vorst verwacht vannacht dus morgenochtend nieuwe ronde nieuwe kansen.

06 januari 2009:

De strenge vorst van afgelopen nacht heeft ervoor gezorgd dat de baan er weer perfect bij ligt. Deze week moeten de kinderen weer naar school en de ouders weer aan het werk. Maar na schooltijd zijn er veel kinderen komen schaatsen. Het lekkere zonnetje en de afwezigheid van wind maakte dat de kou prima te verdragen was. Klik hier voor foto's

05 januari 2009:

Vandaag is de temperatuur nog niet voldoende gezakt om te zorgen voor een goede ijsbaan. Het ijs is zacht en kan nog niet beschaatst worden. Vandaar dat de ijsbaan gesloten blijft. In de middag is het helder geworden en dit voorspelt een goede nachtvorst. Morgen vanaf 10:00 uur is de ijsbaan geopend.

04 januari 2009:

Het heeft vannacht volop geregend, er staat een laag water op het ijs.Verder is de temperatuur ver boven 0, dus helaas vandaag wordt er niet geschaatst en blijft de ijsbaan gesloten.

03 januari 2009:

Het beetje water van gisteren en de goede vorst van afgelopen nacht hebben ervoor gezorgd dat de ijsbaan er prachtig bij ligt. Er kan dan ook weer volop geschaatst worden vanaf 9:00 uur. De dooi in de loop van de dag heeft ervoor gezorgd dat de ijsbaan tot 17:00 uur open blijft. Vandaag hebben we het 100ste nieuwe lid mogen registreren. 

02 januari 2009:

Lichte dooi en regen hebben ervoor gezorgd dat er een laagje water op het ijs staat en dus de baan gesloten blijft. Vannacht gaat het wederom matig vriezen en is de verwachting dat er morgen vanaf 9:00uur weer geschaatst kan worden op een mooie strakke baan. Vanmiddag is de temperatuur hard gedaald en is besloten dat de ijsbaan vanavond open gaat om 19:00uur.Klik hier voor foto's.

01 januari 2009:

Lichte dooi heeft ervoor gezorgd dat vandaag de ijsbaan niet open kan. Aangezien de weersvoorspellingen opnieuw vorst aankondigen wordt besloten de baan te sparen.

31 december 2008:

Lichte sneeuwval heeft ervoor gezorgd dat er vanochtend een witte baan lag. In dit prachtige winterlandschap moest er eerst geveegd (klik hier voor foto's) worden alvorens te kunnen schaatsen. Opnieuw was het een heerlijke schaatsdag.

30 december 2008:

Om 9:00uur is de ijsbaan opengegaan. In de loop van de dag zijn er veel bezoekers geweest die de schaatsen uit het vet gehaald hebben. In een heerlijk zonnetje genoot jong en oud van de eerste schaatsdag. Klik hier voor foto's.

29 december 2008:

Vandaag heeft de ijsmeester het ijs beoordeeld. Helaas is er nog 1 nacht vorst nodig om een goede baan te krijgen. Vanaf 30 december 09:00uur zal de ijsbaan open gaan.

27 december 2008:

Vanaf vandaag wordt er gewaakt. Als het mee zit kan er binnenkort geschaatst worden.

 24 november 2008:

 De jaarlijkse ledenvergadering heeft plaatsgevonden op.